Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΡΕΣΗ ΓΡΑΦΙΣΤΑ

Είπαμε με τον Νίκο να χωρίσουμε τις δουλειές ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα η εργασία. Είμαι στην εύρεση ενός γραφίστα ώστε να αναλάβει το σχεδιασμό των γραφικών που θα χρησιμοποιήσουμε στα visual effects. Θεωρούμε σημαντικό να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματίας ώστε ο σχεδιασμός των γραφικών να εχει το καλύτερο αποτέλεσμα έπειτα εμείς θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα γραφικά μέσω του προγράμματος που θα προβάλουμε τα εφέ.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΟΗ ΣΕΤ

Η μουσική ροή του σετ μας εννοείται θα συνδεέται και με το φωτισμό αλλα και στην μεταξύ μας επιλογή των κομματιών. Εξέταζουμε ακόμη τα είδη της μουσικής που θα χρησιμοποιήσουμε ώστε να βγει ενα σωστό αρμονικό αποτέλεσμα για τον ακροατή. Είναι πολύ σημαντικό να βρόυμε και κατάλληλα ηχητικά samples για να τα μεταφέρουμε και στο samper.

Makey Makey

Στο μάθημα της διπλωματικής ο καθηγητής μας κύριος Μούζας μας έδειξε το Makey Makey.



Σκεφτήκαμε πως ίσως είναι χρησίμο για την εργασία. Θέλουμε να συνδέσουμε μερικά κανάλια του μοίκτη που θα χρησιμοποιήσουμε με αυτό και με mapping να ελέγχουμε παραμέτρους για τα φώτα την στιγμή που θα παίζουμε μουσική.

Αυτό το θέμα είναι ακόμα υπό εξέταση.

Lighting

Ψάχνουμε με τον Νίκο στο ίντερνετ ιδέες για να φτιάξουμε τα φώτα. Κυρίως θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας και μάλλον θα επικεντρωθούμε σε κάποιο πρόγραμμα, για το οποίο ίσως γίνει και σεμινάριο από τη σχολή. Θέλουμε να χειριζόμαστε εμείς των φωτισμό κατα την διάρκεια του σετ μας.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Luminus Interactive Dj Set

Θα κάνουμε ένα back 2 back dj set, ταυτόχρονα με τον χειρισμό φώτων τα οπόια θα παίζουν θεματικά με τη μουσική μας. Eπίσης θα χρησιμοποιήσουμε sampler και θα το μεταδόσουμε όλο αυτό
Live με την χρήση Go Pro κάμερων.

The Video

Με πήρε τηλέφωνο μία μέρα ο Νίκος και μου είπε ότι βρήκε έναν Dj από ένα βίντεο ο οποίος έπαιζε με ένα καινούργιο εργαλείο της Pioneer δίπλα.




To sampler στο βίντεο μας άρεσε πολύ. Είναι το Pioneer DJS-1000 Performance Dj Sampler. Σκεφτήκαμε ότι με αυτό θα εκμεταλευόμασταν πιο πολύ τις μουσικές μας γνώσεις. Τέλος, προσπαθουμέ να επικοινωνίσουμε με άτομα που έχουν αυτον τον εξοπλισμο.

Lights Camera Action

Όπως λέει και ο τίτλος, η συνταγή ήταν αυτονόητη. Κάτι με visuals θα έδινε ενδιαφέρον στην εργασία μας και με αφορμή αυτό επιλέξαμε και προτείναμε αυτή την ιδέα στον καθηγητή μας Νικόλα Γκότση. Εκείνος μας πρότεινε και την ιδέα του livestream κάτι που είναι εφικτό στην εποχή μας. Με τον συμμαθητή Νίκο Μουμτζίδη σκεφτήκαμε έπειτα να βρούμε τον κατάλληλο χώρο, είτε ενά club, είτε κάποιο στούντιο.

First Ideas

Συζητούσαμε με τον φίλο και συμμαθητή Νίκο Μουμτζίδη να κάναμε μια συνεργασία για αυτό το μάθημα λόγω του ότι είμαστε και οι δύο DJ. Μας ενδιαφέρει να εκμεταλευτούμε ο ένας τις γνώσεις του αλλού και να το πάμε παραπέρα και να μην είναι ένα απλό Dj set. Εξάλλου και οι ανάγκες του μαθήματος απαιτούν μία διαδραστικότητα. Έτσι λοιπόν, καθίσαμε μαζί και ξεκινήσαμε την έρευνα μας.

Τελικό Βίντεο Εργασίας

25 MINUTES INTERACTIVE DJ SET Youtube Link: https://www.youtube.com/watch?v=VRN1NKDJGoQ Luminus Interactive DJ Set with Nikos Moumtz...